Sunday, January 2, 2011

shhyyyy...pengetua tengah berucap

dah lama x dengar ucapan pengetua...dah dekat 5 tahun kot..kalau pengetua tengah berucap mesti buhsan kan..dulu kalau dengar ucapan pengetua pastu dapat duduk pulak tu...ooohhhh nikmat sangat. semua yang beliau ucapkan akan menerima anggukkan kebanyakan student termasukla saya..a.k.a tersengguk-sengguk..

dirakam semasa paper EST. paper last SPM back in 2005.

teman adik register sekolah mmg dah jadi rutin tahunan saya. tapi harini mak ade teman sekali as my mum currently in peninsular. so me as a driver, me as a sister, me as a daughter..so secara tak langsungnya dengarlah pengetua sekolah tu berucap.

kalau dolu-dolu zaman saya, hand phone x boley bawak, jangan merokok ye murid-murid, siapa bawak CD lucah cekgu disiplin akan rampas, jangan ponteng kat tandas atau belakang sekolah bla bla bla...tapi nowadays ada peraturan baru seperti-dilarang bawa laptop, netbook atau notebook ke sekolah ye anak-anak. makmal akan dibuka pada jam 2 setiap hari bagi yang ingin menggunakan internet. yelaa...semua orang kan da ade fesbuk la.tweeter la..huhu..

tapi bagi saya suatu hari nanti pelajar sekolah malaysia memerlukan semua teknolgi tu untuk study. budak tabika kat jepun pon dah ade lappy satu sorang kan..mungkin zaman anak saya nanti kot kena beli lappy starting their first day in kindergarten kot.

me, wishing my sister best of luck for her studies..tahun ni nak PMR..owh, dia dah siapkan wishlist hadiah lapan A dia..haha...be prepared..

here she go..
::the way the pengetua made me remember all those great days in school..miss them::

6 comments:

  1. oh god.i really miss my scool memories

    ReplyDelete
  2. dah lama tak menjejakkan kaki ke sekolah..huhu

    good luck to your adik...jgn main2

    ReplyDelete
  3. rase mcm nmpak pix sndiri
    ;)
    rindu jugak okeh

    ReplyDelete